Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Likör yapımı için genel bir tarif şu şekildedir:
Malzemeler:
- 3 litrelik cam kavanoz 1
- 2.5 kg portakal 1
- 750 ml votka veya 500 ml etil alkol 1
- 500 gr toz şeker 1
- 1 lt su (votka kullanılacaksa 750 ml) 1
- 5 adet çubuk tarçın 1
- 10-15 adet kuru karanfil 1
Yapılışı:
- Portakalları ovalayarak yıkayın ve süzülmesi için süzgeçe alın 1.
- Portakalları enine 2 parçaya bölün ve dilimleyin 1.
- Dilimlediğiniz portakalları kavanoza yerleştirin 1.
- Üzerine alkolü, şekeri ve suyu ekleyin 1.
- Çubuk tarçınları ve karanfilleri ekleyerek kavanozu sıkıca kapatın ve 1-2 dakika çalkalayın 1.
- Güneş görmeyen bir yere koyun ve kavanozu 2 günde 1 çalkalayarak 25 gün bekletin 1.
- Şeker tamamen eridikten sonra likörü tülbentle süzerek servis yapın 1.
Not: Likör yapımında kullanılan alkolün türü ve miktarı, likörün derecesini ve tadını etkileyebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: