Likör yapımı için genel bir tarif şu şekildedir: Malzemeler: - 3 litrelik cam kavanoz - 2.5 kg portakal - 750 ml votka veya 500 ml etil alkol - 500 gr toz şeker - 1 lt su (votka kullanılacaksa 750 ml) - 5 adet çubuk tarçın - 10-15 adet kuru karanfil Yapılışı: 1. Portakalları ovalayarak yıkayın ve süzülmesi için süzgeçe alın. 2. Portakalları enine 2 parçaya bölün ve dilimleyin. 3. Dilimlediğiniz portakalları kavanoza yerleştirin. 4. Üzerine alkolü, şekeri ve suyu ekleyin. 5. Çubuk tarçınları ve karanfilleri ekleyerek kavanozu sıkıca kapatın ve 1-2 dakika çalkalayın. 6. Güneş görmeyen bir yere koyun ve kavanozu 2 günde 1 çalkalayarak 25 gün bekletin. 7. Şeker tamamen eridikten sonra likörü tülbentle süzerek servis yapın. Not: Likör yapımında kullanılan alkolün türü ve miktarı, likörün derecesini ve tadını etkileyebilir.