Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaban mersini likörü yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 (12 ons) paket dondurulmuş yaban mersini, çözülmüş 15;
- ½ limon, rendelenmiş 5;
- 3 tam karanfil 15;
- 1,5 bardak votka 15;
- ¾ bardak basit şurup 5.
Yapılışı:
- Yaban mersini bir kasede çatalla ezin 15.
- Sterilize edilmiş 1 litrelik bir kavanoza aktarın 15.
- Limon kabuğu rendesi ve karanfil ekleyin, ardından votkayı dökün 15.
- Kavanozu kapatın ve 3 ay boyunca serin ve karanlık bir yerde bekletin, birkaç günde bir hafifçe sallayın 15.
- 3 ay sonra yaban mersini süzün ve atın 15.
- Cheesecloth'tan başka bir sterilize 1 litrelik kavanoza filtreleyin 15.
- Basit şurubu dökün, kavanozu sıkıca kapatın ve şurup çözünene kadar sallayın 15.
- En az 1 ay daha serin ve karanlık bir yerde bekletin 15.
- Sıvıyı tekrar cheesecloth ile filtreleyin 15.
- Dekoratif şişelere dökün 15.
Likör yapımı alkol içerdiğinden, bu işlemi güvenli bir şekilde gerçekleştirmek önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: