Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lebeniye çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 yemek kaşığı pirinç 13;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 13;
- 1,5 su bardağı yoğurt 13;
- 2 yemek kaşığı un 13;
- yarım limon suyu 13;
- 5,5 su bardağı su 13;
- 200 gr. kıyma 13;
- 1 adet soğan 13;
- tuz, karabiber 13;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 13;
- 1 tatlı kaşığı nane 13.
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp 1 su bardağı su ile pişirin 13.
- Pişen pirinçlerin üzerine kalan 4,5 su bardağı suyu ilave edip kaynatın 13.
- Kaynayınca nohutları ekleyin 13.
- Bir kasede yoğurt, un, limon suyunu karıştırın 13.
- Kaynayan çorbadan 1 kepçe alıp kaseye ekleyin ve karıştırın 13.
- Hazırladığınız karışımı çorbanın üzerine yavaşça dökün ve karıştırın 13.
- Köftesi için kıyma, soğan, tuz ve karabiberi yoğurun, nohut büyüklüğünde toplar yapın 13.
- Tereyağında köfteleri kızartıp üzerine nane ekleyin ve pişen çorbanın üzerine gezdirin 13.
Püf noktaları:
- Nohutların haşlanmış olması gerekir, haşlamadan önce en az 8 saat suda bekletilmelidir 134.
- Köfte harcını iyi yoğurmak önemlidir, aksi takdirde köfteler dağılabilir 1.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını kontrol edin 3.
Servis önerisi: Çorba, üzerine taze nane veya maydanoz gibi yeşilliklerle süslenerek servis edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: