Lazanya tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 10 adet lazanya yaprağı - 500 gr kıyma - 6-7 adet olgun domates (kabukları soyulmuş) - 1 soğan - 10-15 adet mantar - 1 rendelenmiş havuç - 1 ince doğranmış kereviz sapı - 2 diş sarımsak - Taze zencefil rendesi - 1 tatlı kaşığı biberiye - 1 dolu tutam tuz ve karabiber - 1 tatlı kaşığı şeker Beşamel sos için: - 80 gr yağ (4-5 yemek kaşığı) - 4 yemek kaşığı tepeleme un - 4-5 su bardağı süt - Muskat rendesi - 180 gr peynir rendesi - 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Yapılışı: 1. Bir tencerede suyu kaynatın, lazanya yapraklarını yumuşayana kadar bekletin ve iyice kurulayın. 2. Et sosu için kıymayı zeytinyağında kahverengi olana kadar pişirin. 3. Doğranmış soğan, domates, mantar, havuç, kereviz sapı, sarımsak, taze zencefil, biberiye, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın, ardından ateşi kısarak 1 saate yakın pişirin. 4. Beşamel sos için tereyağını eritin, unu ekleyip 1 dakika karıştırarak pişirin, sütü ekleyip sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın, tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın. 5. Lazanya yapraklarını fırın kabına serin, kıymanın yarısını ve beşamel sosun 3'te 1'ini yayın. 6. Son katı lazanya yaprağıyla kapatın, kalan son 3'te 1'lik beşamel sosu üzerine yayın ve 2 yemek kaşığı parmesan peyniri serpin. 7. 175 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin.