Buradasın
Lalanga tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lalanga tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 adet yumurta 12;
- 1 su bardağı süt 12;
- 1 su bardağı un 12;
- 1 çay kaşığı tuz (tuzlu tercih edilecekse) 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker (tatlı tercih edilecekse) 1;
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 1;
- Kızartmak için sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Derin bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın 1.
- Üzerine süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın 1. Tatlı bir lalanga yapıyorsanız şeker, tuzlu yapıyorsanız tuzu bu aşamada ekleyin 1.
- Bir tavada sıvı yağı kızdırın 1.
- Hazırladığınız hamurdan birer kaşık alarak tavaya dökün ve her iki yüzü altın sarısı olana kadar kızartın 1.
- Kızaran lalangaları bir kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün 1.
- Sıcak veya ılık olarak servis edin 1. Tatlı lalangaları bal, reçel veya pudra şekeriyle; tuzlu lalangaları peynir ve zeytin eşliğinde sunabilirsiniz 1.
Alternatif bir lalanga tarifi:
- 2 çay bardağından iki parmak fazla süt 3;
- 2/3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 3;
- 1,5 su bardağı un 3.
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: