Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Laktoz içeren bazı besinler:
- Süt: Tam yağlı süt yaklaşık 13 gram, yağsız süt ise 12-13 gram laktoz içerir 2.
- Peynir: Çedar ve parmesan gibi sert peynirler daha az laktoz içerirken, beyaz peynir ve krem peynir gibi taze peynirlerde laktoz oranı daha yüksektir 12.
- Yoğurt: Sütün fermentasyonu sırasında bir kısım laktoz parçalandığı için diğer süt ürünlerine göre daha az laktoz içerir 2.
- Krema ve tereyağı: Yüksek oranda laktoz içerir 12.
- Çikolata ve şekerlemeler: Süt tozu veya süt kreması içerebilir 15.
- Hazır çorbalar ve soslar: Süt proteini veya süt tozu içerebilir 15.
- Fırıncılık ürünleri: Kek, bisküvi ve çörek gibi ürünlerde süt, tereyağı veya krema kullanılabilir 15.
- İşlenmiş et ürünleri: Sosis ve salam gibi ürünlerde süt tozu bulunabilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: