Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sac tava en güzel şekilde şu adımlarla pişirilebilir:
- Malzemeler: 500 gram kuzu kuşbaşı, 1 küçük soğan, 2-3 isot, 3 adet sivri biber, 1 adet büyük boy domates, 1 baş sarımsak, 1 tatlı kaşığı salça, 1 tutam kekik, 1 tutam kırmızı biber, yeterince tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3.
- Hazırlık: Etleri doğrayıp yıkadıktan sonra dinlendirin 3.
- Pişirme:
- Saç tavaya etleri alın ve üzerine bir bardak su ilave edip kısık ateşte, arada karıştırarak, suyu çekinceye kadar pişirin 3.
- Suyunu çeken ete piyaz soğanları, sarımsağı, bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kavurun 3.
- Sonra biber ve isotu ekleyip soğanlar ve biberler yumuşayana kadar kavurun 3.
- Ayrı bir tavada yarım bardak su, salça, kekik, kırmızı biber ve tuzu ısıtıp bir taşım kaynadıktan sonra tavaya ilave edin 3.
- Üzerine tereyağını ekleyip orta ateşte, suyunu bırakana kadar kavurun 3.
- Servis: Ocağı kısık ateşe alıp 10 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin 5.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: