Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu kolun en iyi şekilde pişirilmesi için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Fırında Pişirme: Kuzu kolu yağlı kağıt ve folyo ile sarıp, 300°C fırında 2 saat pişirebilirsiniz 1. Bu yöntemde etin üzerine sarımsak, biberiye, kekik ve tereyağı eklemek lezzeti artırır 2.
- Haşlama: Büyük bir tencereye kuzu kolunu yerleştirip, üzerine doğranmış soğan, sarımsak, havuç, patates ve kereviz ekleyerek haşlayabilirsiniz 4. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek yaklaşık 2-3 saat pişirin 4.
- Tandır Kıvamında Pişirme: Kuzu kolunu derin kesikler yapıp, kesik yerlere sarımsak yerleştirerek zeytinyağı ile yağlayın 2. 200°C fırında 2 saat pişirdikten sonra ısıyı 150°C'ye düşürüp 1 saat daha pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: