Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu kolun en iyi nasıl pişirileceğine dair bazı öneriler:
- Fırında kuzu kol:
- Malzemeler: 1 adet kuzu kol, zeytinyağı, sarımsak, taze biberiye, taze kekik, tuz, karabiber, tereyağı 35.
- Hazırlık: Kuzu kolun üzerine zeytinyağı gezdirilip her tarafı yağlanır, ardından bıçakla derin kesikler yapılarak sarımsaklar yerleştirilir 3. Kesik yerlere tuz, karabiber, biberiye ve kekik serpilir, üzerine tereyağı eklenir 3.
- Pişirme: Yağlı kağıt ve folyo ile sarılan et, fırında önce 2 saat 200 derecede, son saat ise 150 derecede pişirilir 3.
- Tencerede kuzu kol:
- Marinasyon: Sarımsak tozu, biberiye, tane karabiber veya taze kekik eklenebilir 1.
Pişirme süresi, kuzu kolun ağırlığına göre değişebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: