Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 1 kg kuzu karski (kemikli et) 1
- 3-4 diş sarımsak 1
- 2 dal taze biberiye (veya 1 tatlı kaşığı kuru) 1
- 1 tatlı kaşığı kekik 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 çay bardağı su 1
- Arzuya göre havuç, patates, arpacık soğan (garnitür için) 1
Yapılışı:
- Etin marine edilmesi: Kuzu karskileri yıkayıp kurulayın. Bir kasede zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, kekik, biberiye, karabiber ve tuzu karıştırarak marine sosunu hazırlayın 1. Bu karışımı etlerin her tarafına iyice yedirin ve streç filme sararak buzdolabında en az 3 saat, tercihen bir gece dinlendirin 1.
- Ön hazırlık: Fırını 180 dereceye ısıtın 1. Marine edilmiş etleri fırın kabına yerleştirin ve üzerlerine tereyağı parçaları koyun 1. Fırın kabının altına 1 çay bardağı suyu ekleyin ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın 1.
- Pişirme: İlk olarak 180 derecede yaklaşık 1,5 saat folyo kapalı şekilde pişirin 1. Son 30 dakika folyoyu kaldırın ve sıcaklığı 200 dereceye çıkararak etin üzerini nar gibi kızartın 1. Arzuya göre bu aşamada garnitür sebzeleri de ekleyebilirsiniz 1.
- Servis: Fırından çıkan etleri 10 dakika dinlendirin ve sıcak olarak, pilav veya közlenmiş sebzeler eşliğinde servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: