• Buradasın

    Karski yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karski yemeği (fırında kuzu karski) yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 kg kuzu karski 15;
    • 6 adet patates 15;
    • 6 adet biber 1;
    • 2 adet soğan 15;
    • 3 adet domates 1;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 15;
    • Tuz, karabiber, pul biber 15.
    Yapılışı:
    1. Karskiyi güzelce dilimleyin 5.
    2. Bir kabın içinde kekik, zeytinyağı, karabiber ve pul biberi karıştırın 15.
    3. Dilimlenen karskiyi karışımın içerisine alarak marine edin 15.
    4. Etleri fırın tepsisine yerleştirin ve 1 bardak su ilave edin 15.
    5. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapattıktan sonra, önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında yaklaşık 1,5 saat boyunca pişirin 15.
    6. Bu sırada sebzeleri iri iri doğrayın ve baharatlarla marine edin 5.
    7. Etler pişince tepsideki folyoyu kaldırın ve etleri tuzlayın 5.
    8. Etlerin üzerine sebzeleri ekleyerek 1 bardak daha su ekleyin ve tekrar fırına verin 5.
    9. Patatesler kızarmaya başlayınca sebzeleri tepsiden çıkartın 5.
    10. Eti 10 dakika daha pişirip fırından çıkartarak servis edin 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karski hangi yöreye ait?

    "Karski" kelimesi, Kars yöresine aittir.

    Kuzu Karski en güzel nasıl yenir?

    Kuzu karski en güzel şekilde fırında pişirilerek yenir. İşte adım adım tarifi: Malzemeler: - 1 kg kuzu karski (kemikli et) - 3-4 diş sarımsak - 2 dal taze biberiye (veya 1 tatlı kaşığı kuru) - 1 tatlı kaşığı kekik - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 çay bardağı su - Arzuya göre havuç, patates, arpacık soğan (garnitür için) Yapılışı: 1. Etin marine edilmesi: Kuzu karskileri yıkayıp kurulayın. Bir kasede zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, kekik, biberiye, karabiber ve tuzu karıştırarak marine sosunu hazırlayın. 2. Ön hazırlık: Fırını 180 dereceye ısıtın. 3. Pişirme: İlk olarak 180 derecede yaklaşık 1,5 saat folyo kapalı şekilde pişirin. 4. Servis: Fırından çıkan etleri 10 dakika dinlendirin ve sıcak olarak, pilav veya közlenmiş sebzeler eşliğinde servis edin.

    Kuzu karski tencerede kaç saatte pişer?

    Kuzu karski tencerede yaklaşık 1,5 saat pişer.

    Kuzu karskinin yanına ne gider?

    Kuzu karskinin yanına aşağıdaki garnitürler ve mezeler iyi gider: Fırında pişmiş patates. Közlenmiş sebzeler. Yoğurtlu mezeler. Taze yeşillikli salata. Ayrıca, tane tane pirinç pilavı, şehriyeli bulgur pilavı veya safranlı pilav gibi pilav çeşitleri de kuzu karski ile servis edilebilir.

    Kuzu karski tavada nasıl pişirilir?

    Kuzu karski tavada pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Marine Etme: Kuzu karskileri yıkayıp kurulayın ve bir kasede zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, kekik, biberiye, karabiber ve tuzla marine edin. 2. Tavada Pişirme: Geniş bir tavaya 1 çay bardağı sıvıyağ koyup kızdırın. 3. Servis: Pişen kuzu karskileri servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin. Bu tarifte ayrıca etin yanına garnitür olarak patates, soğan ve domates de ekleyebilirsiniz.