Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuyruk yağı yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 adet kuzu (keçi, koyun) kuyruğu 1;
- 2 adet kuzu gömlek yağı (veya kuzu böbrek yağı) 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Kuyruk yağı ve gömlek yağını iyice yıkayın ve temizleyin, suyunu süzdürün 1.
- Doğal ortamda kurutun 1.
- Geniş ve büyük bir tencerenin içine kurutulan kuyruk yağını küp şeklinde doğrayın ve harlı ateşte kavurun, tuz ekleyin 1.
- 2-3 dakikada bir tahta kaşıkla karıştırarak yanmadan yağın erimesini sağlayın 1.
- Eriyen yağı köpürene kadar harlı ateşte kaynatın 1.
- Kaynama sırasında taşmasını ve kıkırdağın yanmasını önlemek için tahta bir kepçe ile havalandırın 1.
- Yağ köpürmeye başlayınca ocağın altını kısın 1.
- Yağın içindeki kıkırdaklar altın sarısı olunca tencereyi ocaktan alın ve 5 dakika soğumaya bırakın 1.
- Bekletilen yağı dalgalandırmadan süzgeçten geçirin ve kuyruk yağının soğutulacağı bir tepsiye dökün 1.
- Temiz yağı tepsiye döktükten sonra üzerinde kalan tortu ve kıkırdakları bir kavanoza alın 1.
- Ardından tepside donan yağı bıçakla kesin ve bir kaba aktarın 1.
- Daha sonra yemeklerde kullanmak için buzlukta saklayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: