Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuyruk yağını uzun süre saklamak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Kavurma ve soğutma: Kuyruk yağı kavurulduktan sonra, soğumaya bırakılmalı ve ardından streç filme sarılarak veya saklama kabında buzdolabında muhafaza edilmelidir 23.
- Derin dondurucu: Tamamen soğuyan kuyruk yağı, derin dondurucuda -18 derecede 3 aya kadar saklanabilir 4.
- Soğuk ortam: Buzdolabında saklamak için cam veya plastik saklama kabı kullanılmalı, yağın iyice soğuyup katılaşması beklenmelidir 34.
- Çözdürme: Kuyruk yağı, çözdürülürken dışarıdan müdahale olmadan kendi kendine çözülmelidir 2.
Bozulup bozulmadığını anlamak için çözdürdükten sonra kokusuna bakılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: