• Buradasın

    Kuver içinde neler var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuver içinde bulunan malzemeler, hazırlanış amacına göre değişiklik gösterebilir ancak genel olarak şunlar yer alır:
    • Masa örtüsü 12.
    • Peçeteler 12.
    • Çeşitli tabaklar, kaşıklar, çatallar, bıçaklar 12.
    • Bardaklar 24.
    • Menaj (tuzluk, biberlik, peçetelik vb.) 14.
    Ayrıca, kuver türüne göre ek malzemeler de eklenebilir, örneğin açık büfe kuverinde her misafirin ordövr, çorba, ana yemek, tatlı ve meyve yiyeceği düşünülerek daha fazla takım gerekebilir 3.

    Konuyla ilgili materyaller

    Kuver neden alınır?

    Kuver, restoranlarda müşterilerin masasına oturduklarında kullanabilecekleri temel masa düzenlemesi veya masanın kullanılabilir hale getirilmesi için sunulan öğeler için alınır. Kuver ücretinin alınma nedenleri şunlardır: 1. Masanın Hazırlanma Maliyeti: Masaya örtü serilmesi, çatal-bıçak ve diğer araç gereçlerin yerleştirilmesi, temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi bir maliyet oluşturur. 2. Sunulan İkramların Maliyeti: Bazı restoranlarda kuver ücretine ekmek, zeytinyağı, meze gibi ikramlar da dahildir ve bu ikramların maliyeti de kuver ücretine yansıtılır. 3. Restoranın Kar Marjı: Kuver ücreti, restoranın kar marjını artırmaya yardımcı olur.

    Tabldot ve alakart kuver nedir?

    Tabldot ve alakart kuver — yiyecek-içecek işletmelerinde iki ana kuver çeşididir. Tabldot kuver, menüsü önceden belirlenmiş olan ve belirli saatlerde bir grup müşteriye yapılan servisi ifade eder. Alakart kuver ise menüsü önceden belirli olmayan, siparişe göre yemeklerin hazırlandığı mekanlarda yemek esnasında kullanılacak malzemelerin kullanım sırasına göre düzenlenmesine verilen addır.

    Kuver zorunlu mu?

    Kuver ücreti zorunlu değildir, çünkü Türkiye'de kuver hizmeti sunmak ve bu hizmet için ücret talep etmek yasal bir uygulamadır.

    Kuver ve servis ücreti aynı şey mi?

    Kuver ve servis ücreti aynı şeyler değildir. Kuver, restoran ve kafelerde yemek servisinden önce masaya serilen örtü ve bu örtüyle birlikte gelen çatal, bıçak, kaşık gibi malzemelerin maliyetini karşılamak için alınan ücrettir. Servis ücreti ise, çalışanların sağladığı hizmet ve servis kalitesine bağlı olarak hesabın %10-15'i kadar bir oran eklenerek alınan ücrettir.

    Kuver çeşitleri nelerdir?

    Kuver çeşitleri, hazırlanış amaçlarına göre dört ana kategoriye ayrılır: 1. Alakart (A’la Carte) Kuveri: Menüsü önceden belirli olmayan, misafirden sipariş alındıktan sonra hazırlanan kuverdir. 2. Tabldot (Table d’hôte) Kuveri: Menüsü önceden belirlenmiş ve belirli saatlerde bir grup müşteriye yapılan servisi ifade eder. 3. Kahvaltı Kuveri: Günün erken saatlerinde müşteriye sunulan kahvaltı için malzemelerin hazırlandığı kuverdir. 4. Açık Büfe Kuveri: Her şey dâhil sistemde, kokteyllerde, davetlerde ve kutlamalarda uygulanmaya uygun kuver çeşididir.