Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Küşlemenin pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Az bulunması 13. Küşleme, bir koyundan sadece iki parça ve en fazla 100-150 gram çıkarılabildiği için az bulunur 13.
- Yüksek talep 5. Küşleme, özellikle Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahiptir ve bu nedenle yüksek talep görür 5.
- Özel bir et parçası olması 4. Küşleme, koyunların sırtındaki omurga kısmında yer alan, yağsız ve sinirsiz bir et parçasıdır 4. Bu özellikleri, etin doğal olarak yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 4.
- Ustalık gerektirmesi 4. Küşleme çıkarma işlemi dikkat ve uzmanlık gerektirir, bu da ustaların pratik yapmasını zorlaştırır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: