Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuskusun sağlık açısından bazı faydaları şunlardır:
- Selenyum kaynağı 12. Antioksidan görevi gören selenyum, iltihaplanmayı ve oksidatif stresi azaltarak kalp hastalığı riskini düşürebilir 12.
- Protein içeriği 14. Bitki bazlı iyi bir protein kaynağıdır ve tam buğdaydan yapıldığında daha fazla lif içerir 14.
- Kan şekeri dengesi 15. Lif ve protein içeriği, kan şekerinin dengede kalmasına yardımcı olur 15.
- Kolay hazırlık 14. Süpermarketlerde satılan kuskus, önceden buharda pişirilmiştir, bu yüzden sadece su veya et suyu eklenerek tüketilebilir 14.
Ancak, kuskusun bazı olumsuz yönleri de vardır:
- Gluten içeriği 124. Gluten içerir, bu yüzden çölyak hastalığı veya gluten hassasiyeti olan kişiler için uygun değildir 124.
- Yüksek karbonhidrat 12. Kan şekeri sorunları veya diyabet hastaları, orta ila yüksek karbonhidrat içeren kuskusu dikkatli tüketmelidir 12.
Sonuç olarak, kuskus makarnanın sağlık üzerindeki etkisi, tüketim şekline ve kişinin sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: