Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pilav yapmanın en kolay yolu için aşağıdaki adımları izlemek yeterlidir:
- Pirinçleri yıkayın: 2 su bardağı pirinci bol suda yıkayıp nişastası gidene kadar süzün 13.
- Tencerede kavurun: Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı ekleyip eritin, süzülmüş pirinçleri ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun 13.
- Su ekleyin: Kaynar su veya et suyunu (3 su bardağı) ekleyin, tuzunu ayarlayın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin 13.
- Demleyin: Pilavı ocaktan aldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın 13.
Bu yöntemle pilavınız tane tane ve yumuşacık olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: