Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuşbaşı etli pide hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 4 su bardağı un 1
- 1 su bardağı ılık süt 1
- 40 gram yaş maya 1
- 1 yumurta sarısı 1
- 1 yumurta 1
- 1 kahve fincanı tereyağı 1
- 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 1
- Tuz 1
Hazırlanışı:
- Mayayı ılık sütte eritin ve kabarana kadar bekletin 1.
- Tereyağını eritin 1.
- Unu yoğurma kabına aktarın, ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun 1.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin 1.
- Hamuru 8 parçaya ayırıp her birini oval şekilde açın 1.
- Harcı hamurların üzerine yayın, kenarlarını içe doğru kıvırın 1.
- Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı ve yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin 1.
- Fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 2-3 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: