Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulyenin gaz yapmasının sebebi, içeriğinde bulunan oligosakkarit adı verilen şeker molekülleridir 14.
Bu moleküller, mide ve ince bağırsak tarafından kolay kolay sindirilemez 14. Kalın bağırsağa ulaşan oligosakkaritler, bakteriler tarafından parçalanır ve bu süreçte hidrojen, nitrojen ve karbondioksit gibi gazlar açığa çıkar 14.
Ayrıca, kuru fasulyenin yüksek oranda rafinoz içermesi de gaz oluşumuna neden olabilir 3. Rafinoz, sindirim sisteminde kolay sindirilemeyen bir karbonhidrat türüdür 3.
Her bireyin sindirim sistemi farklı olduğu için, bazı insanlar kuru fasulyeyi rahatça sindirirken, bazıları gaz gibi sindirim problemleri yaşayabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: