Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulye yaparken ölçü ayarlamak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Fasulyelerin hazırlanması 34. 500 gram kuru fasulye bir gece önceden ılık suya basılır 3.
- Tencereye ekleme 3. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı derin bir tencereye aktarılır, kızdırılır ve yemeklik doğranmış 1 adet kuru soğan eklenir 3. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur 3.
- Karıştırma 3. 1 yemek kaşığı domates salçası eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur 3.
- Su ilavesi 3. Bir gece önceden suda bekletilen kuru fasulyeler tencereye eklenir, 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şeker ilave edilir 3.
- Pişirme 3. Tencerenin kapağı kapatılıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir 3.
Kuru fasulyenin pişme süresi, kullanılan fasulyenin cinsine göre değişiklik gösterebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: