Buradasın
Kuru Fasulye'nin lokum gibi olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulyenin lokum gibi olması için şu yöntemler önerilir:
- Kimyon Eklemek: Kuru fasulye pişerken içine bir çay kaşığı kimyon eklemek, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar ve şişkinlik yapmaz 15.
- Doğal Et Suyu Kullanmak: Pişirme suyuna tavuk veya et suyu eklemek, fasulyenin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 1.
- Karbonat Kullanmak: Pişirme suyuna 1 tatlı kaşığı karbonat eklemek, fasulyenin daha kıvamlı ve yumuşak olmasını sağlar 12.
- Bir Gece Önceden Islatmak: Fasulyeleri bir gece önceden soğuk suya ıslatmak, pişme sürecini kolaylaştırır ve fasulyenin daha homojen bir kıvam almasını sağlar 2.
- Sütte Bekletmek: Fasulyeleri ıslatırken soğuk suya yarım bardak süt eklemek, fasulyenin dokusunu yumuşatır ve besin değerini korur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: