Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yöresel kuru fasulyeyi paketlemek için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Cam Kavanozlar: Kuru fasulyeyi temiz, vakumlu ve ağzı kapalı cam kavanozlarda saklamak, böceklenme sorununu giderir 13.
- Bez Torbalar: Fasulyelerin ışık almamasını ve nemlenmesini önlemek için pamuklu bez torbalar kullanılabilir 13.
- Dondurucu: Kuru fasulyeyi bir gün öncesinden yıkayıp suda beklettikten sonra, tek seferde pişireceğiniz miktarlara ayırarak buzdolabı poşetlerine doldurup dondurucuya koyabilirsiniz 12.
Bu şekilde paketlenen kuru fasulye, serin, karanlık ve kuru bir ortamda saklandığında 1-2 yıla kadar dayanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: