Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencerede kuru fasulye pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye 25;
- 1 büyük boy soğan 25;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 25;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 25;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı 5;
- Tuz 5;
- 4,5 su bardağı sıcak su 25.
Yapılışı:
- Fasulyeleri yıkayıp süzün 15.
- Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun, salçaları ekleyip kavurmaya devam edin 15.
- Fasulyeleri ekleyip 5 dakika kavurun 1.
- Fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek şekilde kaynar su, kemik suyu ve kimyonu ekleyin, kapağını kapatın 1.
- Ocağın altını harlı ayarlayıp buhar çıkıncaya kadar pişirin, ardından altını kısarak 10-15 dakika daha pişirin 5.
- Süre, fasulyenin cinsine göre değişebilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: