Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konserve kuru fasulye tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
- Malzemeler 4. 1 kutu haşlanmış fasulye, 1 adet soğan, 1 adet yeşil biber, 1 adet kapya biber, 1 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı yağ, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber 4.
- Yapılışı 4.
- Fasulyenin suyu süzülür ve soğuk su ile üç kere yıkanır 4.
- Tencereye yağ ve küp şeklinde doğranmış soğanlar eklenir 4.
- Soğanlar 5 dakika kavrulduktan sonra biberler eklenir ve 5 dakika daha kavrulur 4.
- İçine 1 yemek kaşığı un eklenir ve unun kokusu çıkana kadar karıştırılır 4.
- Salça ve fasulye eklenip 5 dakika daha kavrulur 4.
- Fasulyelerin 2 parmak üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir 4.
- Son olarak baharatlar eklenir ve orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir 4.
Konserve yaparken tuzun yanı sıra diğer baharatların ve malzemelerin de eklenmesi gerektiği unutulmamalıdır.
Konserve yapımı sırasında hijyen kurallarına dikkat etmek, kavanozları ve kapakları iyice sterilize etmek ve malzemeleri taze kullanmak önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: