Buradasın
Börek yaparken hangi yağ kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Börek yapımında kullanılabilecek bazı yağlar şunlardır:
- Asta yağı 35. Poğaça ve börek yapımında kullanılan, hamurun elastik bir şekle kavuşmasını sağlayan bitkisel bir yağ 35.
- Frita yağı 35. Kızartma yağı olarak bilinir, dayanıklı bir yağ olup uzun süreli kullanım imkanı sunar 35.
- Alba yağı 3. Margarin niteliğinde bir yağ olup, ürünlerin uzun süre taze kalmasına yardımcı olur 3.
- Biskin yağı 35. Margarin benzeri, gıdaya sertlik katan ve ağızda hoş olmayan bir tat bırakmayan bir yağ çeşididir 35.
- Eritilmiş tereyağı veya margarin 5.
Börek yaparken kullanılacak yağ seçimi, yapılan börek türüne ve kişisel tercihlere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: