Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kurabiye kutusu dökme için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 4 su bardağı un 34
- 1,5 su bardağı toz şeker 34
- 250 g tereyağı (oda sıcaklığında) 34
- 2 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında) 34
- 2 yemek kaşığı kakao 34
- 2 çay kaşığı vanilya özütü 34
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 34
- Yarım çay kaşığı tuz 34
Hazırlanışı:
- Bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın 34.
- Başka bir kasede yumurtaları, şeker ve tereyağını iyice çırpıp karışımı ikiye bölün 34.
- Yarısına kakao, yarısına vanilya özütü ekleyip çırpın 34.
- Bu karışımlara kuru malzeme karışımını pay ederek ekleyin ve iki ayrı kurabiye hamuru yoğurun 34.
- Hamurları streç filme sarıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin 34.
- Hamurları dolaptan çıkarıp tezgahta iki pişirme kağıdı arasında merdane ile yaklaşık yarım cm. kalınlığında açtıktan sonra kalıplarla şekiller çıkarın 34.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsilerine aktarıp önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 10-12 dakika kadar pişirin 34.
- Kurabiyeler oda sıcaklığına gelince tepsiden alın 34.
- Süslemek için glazür / royal icing hazırlayabilir, üzerlerine boncuk şekerler yapıştırabilirsiniz 34.
- Ayrıca kırmızı ve beyaz şeker hamurlarından aynı kalıplarla şekiller kesip kurabiyelerin üzerine yapıştırabilirsiniz 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: