Buzlukta en iyi saklanan kurabiyeler genellikle pişmemiş veya tamamen soğuduktan sonra buzluğa yerleştirilen kurabiyelerdir. Pişmemiş kurabiye hamurunu buzlukta saklamak için: Yumurtasız, yoğurt veya sütsüz hamurlar tercih edilmelidir. Hamur, silindir şeklinde yuvarlanıp veya bezelere ayrılıp streç filmle sarılmalıdır. Bu şekilde hazırlanan kurabiyeler, 3-4 aya kadar buzlukta saklanabilir. Pişmiş kurabiyeleri buzlukta saklamak için: Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra tek kat olacak şekilde dondurucuya yerleştirilmelidir. Kilitli poşetlere veya hava almayan kaplara aktarılmalı, üzerlerine tarih etiketi yapıştırılmalıdır. Bu şekilde kurabiyeler, dondurucuda 2 aya kadar tazeliğini koruyabilir. Hangi kurabiye türünün en iyi şekilde buzlukta saklanacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak gevrek kurabiyeler hava almayan metal kutularda, yumuşak kurabiyeler ise hava geçirmeyen kaplarda ama içlerine kağıt havlu konularak buzdolabında saklanabilir. Kurabiyeleri buzlukta saklarken, bir kere çözdürdükten sonra yeniden dondurmamak ve kızartma yapılacak hamur işlerini oda sıcaklığında dinlendirip buzlarının çözülmesini sağlamak önemlidir.