• Buradasın

    Kumkuattan reçel kaç günde olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kumkuattan reçel yapımı yaklaşık 40 gün sürmektedir 1. Bu süre, kamkatların suda bekletilmesi ve reçelin kıvam alması için gereklidir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kumkuatın reçeli nasıl yapılır?

    Kumkuat reçeli yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg kumkuat; 1 kg toz şeker; 4 su bardağı su; 1/2 çay kaşığı tereyağı; 1 silme çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon suyu. Yapılışı: 1. Kumkuatları geniş ve derin bir tencereye alın, üzerini dört parmak aşacak gibi su ekleyin. 2. Haşlanan kumkuatları soğuk su dolu bir kaba aktarıp 3-4 defa suyunu değiştirin. 3. Kumkuatlar tamamen soğuyunca bıçakla uzunlamasına ortadan ikiye keserek derin bir tencereye aktarın. 4. Limon tuzu veya limon suyunu ekleyip 3-4 dakika sonra ocağı kapatın. 5. Reçelin ilk sıcaklığı geçince temiz cam kavanozlara aktarıp kapaklarını sıkıca kapatarak serin yerde saklayın. Alternatif bir kumkuat reçeli tarifi: 1. Kumkuatları yıkayıp ikiye bölün ve içlerindeki çekirdekleri çıkartın. 2. Geceden genişçe bir tencereye koyup, aynı hizada olacak şekilde su ekleyin ve sabaha kadar bekletin. 3. Sabah hiç suyunu boşaltmadan üzerine toz şekeri ekleyin ve ocağın altını yakın. 4. Kıvam bulmaya başlayınca limon suyunu ekleyip kestirin ve 5 dakika daha kaynatın. 5. Kavanozlara boşaltıp tamamen soğuyunca ağızlarını sıkıca kapatın.

    Kumkat reçelinin kıvamı nasıl olmalı?

    Kumkat reçelinin kıvamı, reçel kıvamına gelene kadar yumuşayıp koyulaşması şeklinde olmalıdır. Bu süreç, kamkatların toz şekerle bekletilmesi ve ardından suyun ilave edilip karıştırılarak kaynatılmasıyla gerçekleşir.

    Kumkuatlı reçel ne zaman yapılır?

    Kumkuatlı reçel, kış mevsiminde yapılabilir.

    Kumkuattan reçel yaparken çekirdekleri çıkarılır mı?

    Kumkuattan reçel yaparken çekirdeklerin çıkarılması önerilir. Reçel yapımında kumkuatlar ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarıldıktan sonra diğer işlemlere geçilir.

    Kamkat ve kumkuat reçeli aynı mı?

    Evet, kamkat ve kumkuat reçeli aynı şeyi ifade eder.

    Kumkuat reçeli hangi şekerle yapılır?

    Kumkuat reçeli toz şeker ile yapılır.

    Kumkuattan marmelat olur mu?

    Evet, kumkuattan marmelat yapılabilir. Kumkuat marmelatı için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 1,5 kg kumkuat; - 1 kg mandalina; - 2 su bardağı şeker. Hazırlanışı: 1. Kumkuatları güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. 2. Çekirdekleri çıkan kumkuatları bir tencereye alın. 3. Mandalinaların ve limonun suyunu sıkarak kumkuatların üzerine ekleyin. 4. Şekeri de ilave edip güzelce karıştırın. 5. Orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar (yaklaşık 45 dakika), sürekli karıştırarak pişirin. 6. Ateşten almadan önce marmelatı bir el blendırıyla birkaç kez çekin. 7. Sıcakken sterilize edilmiş kavanozlara koyun ve ağızlarını sıkıca kapatın.