Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kumkuat reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg kumkuat 13;
- 1 kg toz şeker 13;
- 4 su bardağı su 3;
- 1/2 çay kaşığı tereyağı 3;
- 1 silme çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon suyu 3.
Yapılışı:
- Kumkuatları geniş ve derin bir tencereye alın, üzerini dört parmak aşacak gibi su ekleyin 3. Tencerenin kapağı kapalı olarak kaynamaya başlayınca 10 dakika haşlayın 3.
- Haşlanan kumkuatları soğuk su dolu bir kaba aktarıp 3-4 defa suyunu değiştirin 3.
- Kumkuatlar tamamen soğuyunca bıçakla uzunlamasına ortadan ikiye keserek derin bir tencereye aktarın 3. Toz şeker, su ve tereyağını ilave ederek orta ateşte kaynamaya başlayınca 30 dakika pişirin 3.
- Limon tuzu veya limon suyunu ekleyip 3-4 dakika sonra ocağı kapatın 3.
- Reçelin ilk sıcaklığı geçince temiz cam kavanozlara aktarıp kapaklarını sıkıca kapatarak serin yerde saklayın 3.
Alternatif bir kumkuat reçeli tarifi:
- Kumkuatları yıkayıp ikiye bölün ve içlerindeki çekirdekleri çıkartın 1.
- Geceden genişçe bir tencereye koyup, aynı hizada olacak şekilde su ekleyin ve sabaha kadar bekletin 1.
- Sabah hiç suyunu boşaltmadan üzerine toz şekeri ekleyin ve ocağın altını yakın 1.
- Kıvam bulmaya başlayınca limon suyunu ekleyip kestirin ve 5 dakika daha kaynatın 1.
- Kavanozlara boşaltıp tamamen soğuyunca ağızlarını sıkıca kapatın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: