Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kumkuat (kamkat) reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
- 1/2 kg kumkuat 13;
- 1/2 kg şeker 13;
- 1/2 litre su 13;
- 1 çay kaşığı tereyağı 13;
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 13;
- 2-3 tane karanfil 1.
Yapılışı:
- Kumkuatları 3-4 kez yıkayın 3.
- Bir tencerede su kaynatın ve içine kumkuatları ekleyin 3.
- 8-10 dakika haşladıktan sonra soğuk suya alın 3.
- Her yarım saatte bir suyunu tazeleyerek 2 saat suda bekletin 3.
- Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın 3.
- Şeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kısık ateşte kaynatın 3.
- Suyunu süzdüğünüz kumkuatları, tereyağı ve karanfilleri ekleyin 3.
- Kıvam alana kadar kısık ateşte 20-25 dakika pişirin 3.
- Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin 3.
- Temiz ve kuru bir kavanoza alıp soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: