Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekin dağılmasının bazı nedenleri:
- Malzeme eksikliği veya fazlalığı 12. Un miktarının az olması kekin cıvık olmasına ve dağılmasına yol açabilir 12.
- Yumurta miktarının az olması 2. Yumurta, bağlayıcı bir malzeme olarak yeterli miktarda kullanılmadığında kek dağılabilir 2.
- Tarif ölçülerine uyulmaması 2. Tarifte belirtilen malzeme miktarlarına dikkat edilmemesi kekin dağılmasına neden olabilir 2.
- Aşırı kabartma tozu kullanımı 1. Fazla kabartma tozu, kekin acı bir tat almasına ve dağılmasına yol açabilir 14.
- Fırın ısısının yanlış ayarlanması 2. Fırının çok yüksek sıcaklıkta çalıştırılması, kekin aniden kabarmasına ve sönmesine neden olabilir 1.
- Pişirme sırasında fırının açılması 2. Kekin pişme sürecinde fırının kapağı açılırsa, içi pişmeden dışı soğuyabilir ve kek dağılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: