• Buradasın

    Krep nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Krep yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 adet yumurta 1;
    • 1,5 çay bardağı un 1;
    • 1 bardak süt 1;
    • 1 tutam tuz ve şeker 1;
    • Tereyağı veya sprey yağ 1.
    Yapılışı:
    1. Tuz, şeker ve yumurtayı çırpın 1.
    2. Sütü ekleyerek çırpmaya devam edin 1.
    3. Unu yavaş yavaş ekleyerek çırpın ve akıcı ve pürüzsüz bir kıvam elde edin 13.
    4. Teflon tavayı ısıtın ve hafifçe yağlayın 1.
    5. Tavaya krep hamurundan yarım kepçe kadar dökün ve kepçenin tersi ile yayın 1.
    6. Üzeri göz göz olan krebin diğer tarafını çevirin ve 15-20 saniye daha pişirip düz bir tabağa alın 1.
    7. Tüm krepler pişince ılık olarak servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Akıtma ve krep aynı mı?
    Akıtma ve krep benzer yiyecekler olsa da bazı farklılıkları vardır: Krep, genellikle daha ince ve sütle yapılır. Akıtma, ekşimik suyu veya süt yerine suyla da hazırlanabilir ve daha kalın bir yapıya sahiptir. Akıtma, kırsal mutfak kültürünün bir parçası olarak kabul edilir. Dolayısıyla, akıta ve krep aynı yiyecek değildir.
    Akıtma ve krep aynı mı?
    Krep en güzel hangi unla yapılır?
    Krep en güzel, 6 yemek kaşığı tepeleme un kullanılarak yapılır. Ayrıca, krep yapımında tam buğday unu veya glütensiz un da kullanılabilir, bu şekilde daha sağlıklı bir seçenek elde edilir.
    Krep en güzel hangi unla yapılır?
    Kahvaltılık krep içine ne konur?
    Kahvaltılık krepin içine çeşitli malzemeler konulabilir, işte bazı öneriler: Meyveler: Çilek, muz, şeftali gibi mevsim meyveleri. Sürülebilir kremalar: Çikolata veya fındık ezmesi. Peynir çeşitleri: Beyaz peynir, lor peyniri, tuzlu peynirler. Sebzeler: Ispanak, mantar, domates. Yumurta: Haşlanmış veya çırpılmış yumurta. Et ürünleri: Tavuk veya hindi eti. Ayrıca, krepleri tatlı olarak servis etmek için bal, reçel veya yoğurt da kullanabilirsiniz.
    Kahvaltılık krep içine ne konur?
    Krep böreği hangi unla yapılır?
    Krep böreği 1 su bardağı un kullanılarak yapılır.
    Krep böreği hangi unla yapılır?
    Krep içine et konur mu?
    Evet, krep içine et konulabilir. Krepin içine tavuk, hindi, dana eti gibi protein kaynakları eklenerek daha doyurucu bir yemek hazırlanabilir.
    Krep içine et konur mu?
    Kabakla hangi krep yapılır?
    Kabakla iki farklı krep tarifi yapılabilir: 1. Kabaklı Krep Tarifi (Evimizde.com): - Malzemeler: 1 kabak, 1 bardak süt, 1 bardak un, 1 yumurta, yarım çay kaşığı karbonat, tuz, dereotu, tereyağı, kaşar peyniri. - Yapılışı: Süt, un, yumurta, tuz, karbonat ve dereotunu çırpın. Kabakları rendeleyin ve sütlü karışıma ekleyin. Yapışmaz tavaya biraz yağ sürün ve karışımı tavaya dökün. Krebin üst tarafı delik delik olunca ters çevirin. Diğer tarafı da piştikten sonra içine kaşar rendesi koyup servis yapın. 2. Kabaklı Krep Tarifi (Mutfak Cini): - Malzemeler: 1 ince rendelenmiş kabak, yarım çay bardağı süt, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı lor peyniri veya istediğiniz bir peynir çeşidi, karabiber, pulbiber, tuz, 2 yemek kaşığı zeytin yağ, dereotu ve maydanoz. - Yapılışı: Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin ve suyunu sıkın. Yumurtayı sütle çırpın, baharatları, peyniri, yağı, yeşillikleri ve kabağı ekleyin. Son olarak yulaf ununu da ekleyip çırpın. Krep karışımını hazırladıktan sonra yapışmaz bir tavayı yağlayın ve krep harcından birer kepçe tavaya dökerek pişirin.
    Kabakla hangi krep yapılır?
    2 kişilik krep nasıl yapılır?
    2 kişilik krep yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 1 su bardağı (200 ml) süt; 1 çay bardağı un (ajda çay bardağı kullanılabilir); 1 çay kaşığı tuz; Pişirmek için sıvı yağ veya tereyağı. Yapılışı: 1. Un ve sütü güzelce çırpın, daha sonra yumurtaları ilave ederek çırpma işlemine devam edin. 2. Hamurunuz kek kıvamından biraz daha akışkan olmalıdır. 3. Yapışmaz bir tavayı ocağa alarak 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ veya tereyağı ile kızdırın. 4. Krep hamurundan tavaya bir kepçe dökerek yayın. 5. Orta ateşte her iki tarafı da hafifçe kızarana kadar devamlı çevirerek pişirin. 6. Pişen krepleri rulo şeklinde sararak ortadan ikiye kesin. Çırpma işlemi için mikser kullanabilirsiniz, ancak zorunlu değildir.
    2 kişilik krep nasıl yapılır?