Buradasın
Kremalı baklava nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı baklava yapımı için gerekli malzemeler:
- 6 adet yumurta 1;
- 1 paket krema 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 2 su bardağı şeker 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- Baklavalık yufka 1;
- Ceviz 1.
Yapılışı:
- Bir adet baklava yufkasını masaya serin ve her tarafına gelecek şekilde cevizini yayın 1.
- Yufkanın kısa kenarından büzdürerek toplayın ve yağlanmış fırın kabınıza yayın 1.
- Fırın kabınızı doldurana kadar her baklava yufkasına aynı işlemi uygulayın 1.
- Fırın kabınız dolunca 200 derecede pembeleşene kadar pişirin 1.
- Sosu için yumurta, krema, yağ, şeker, vanilya ve kabartma tozunu çırpın 1.
- Pişen tatlınızı fırından çıkarın ve sos malzemesini üzerine dökün, tekrar fırına verin 1.
- Üzeri kızarınca (sosu iyice çekmiş olmalı) fırından çıkarın ve servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: