Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Krem Brüle (Creme Brulee) Tarifi:
Malzemeler:
Üzeri için:
- 40 gram toz şeker 1.
Hazırlanışı:
- Süt ve kremayı karıştırıp kaynaması için ocağa koyun 1.
- Yumurta sarıları, vanilya özütü ve şekeri iyice çırpın 1.
- Kaynayan karışımı yumurta ve şekere azar azar ekleyerek karıştırın 1.
- Karışımı iki kez süzün 1.
- Karışımı derin olmayan fırın kaplarına paylaştırın 1.
- Kapları, içine temiz bir bez serdiğiniz derin bir tepsiye yerleştirin ve tepsiye kapların yarısına gelecek kadar sıcak su koyun 1.
- 125 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin 1.
- Tatlılar önce oda sıcaklığında soğutulup sonrasında en az üç saat buzdolabında dinlendirilmelidir 1.
- Soğuyan tatlıların üzerine ince bir katman halinde şeker serpin ve pürmüz yardımı ile yakın 1.
Pürmüzünüz yoksa, şekeri tavada eritip ince bir katman halinde tatlınızın üzerine dökebilirsiniz 1.
Not: Tarifte paket vanilin yerine vanilya özütü ya da çubuk vanilya kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: