• Buradasın

    Krem brulee neden sertleşir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Krem brüle (crème brûlée) sertleşir çünkü karamelize şeker tabakası oluşur 13. Bu tabaka, tatlıya hem lezzet hem de görsellik katar 1.
    Sertleşmenin diğer bir nedeni ise tatlının yeterince soğutulmaması olabilir 2. Krem brüle, pişirildikten sonra en az iki saat buzdolabında dinlendirilmelidir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Krem brule içinde ne var?

    Krem brülenin (crème brûlée) içinde bulunan temel malzemeler: 400 ml krema; 100 ml süt; 5 adet yumurta sarısı; 60 gram toz şeker; 2 ml vanilya özütü. Üzeri için: 40 gram toz şeker. Ayrıca, Dr. Oetker'in tarifinde 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 poşet şekerli vanilin de yer almaktadır. Krem brülenin muhallebi tabanı genellikle vanilya ile tatlandırılır, ancak farklı tatlar da kullanılabilir.

    Krem brule nasıl yapılır?

    Krem Brüle (Creme Brulee) Tarifi: Malzemeler: 400 ml krema; 100 ml süt; 5 adet yumurta sarısı; 60 gram toz şeker; 2 ml vanilya özütü. Üzeri için: 40 gram toz şeker. Hazırlanışı: 1. Süt ve kremayı karıştırıp kaynaması için ocağa koyun. 2. Yumurta sarıları, vanilya özütü ve şekeri iyice çırpın. 3. Kaynayan karışımı yumurta ve şekere azar azar ekleyerek karıştırın. 4. Karışımı iki kez süzün. 5. Karışımı derin olmayan fırın kaplarına paylaştırın. 6. Kapları, içine temiz bir bez serdiğiniz derin bir tepsiye yerleştirin ve tepsiye kapların yarısına gelecek kadar sıcak su koyun. 7. 125 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. 8. Tatlılar önce oda sıcaklığında soğutulup sonrasında en az üç saat buzdolabında dinlendirilmelidir. 9. Soğuyan tatlıların üzerine ince bir katman halinde şeker serpin ve pürmüz yardımı ile yakın. Pürmüzünüz yoksa, şekeri tavada eritip ince bir katman halinde tatlınızın üzerine dökebilirsiniz. Not: Tarifte paket vanilin yerine vanilya özütü ya da çubuk vanilya kullanılabilir.