Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köz, genellikle mangal ateşi ile yapılır 1. Ancak, ateşte közleme imkanı olmadığında, ocak üstü közmatik veya fırın kullanılarak da közleme işlemi gerçekleştirilebilir 15.
Malzemeler:
- Patlıcan, domates, biber gibi közlenecek sebzeler 34.
- Zeytinyağı, tuz, limon gibi tatlandırıcılar (bazı tariflerde) 34.
Hazırlık:
- Sebzeler fırın tepsisine dizilir 5.
- Üzerine zeytinyağı ve tuz serpilir 5.
- Yüksek ısıda, fırının iyice ısınmış olmasına dikkat edilerek, patlıcanların suyu salmaması için pişirilir 5.
Közleme işlemi, sebzelere dumanlı ve zengin bir aroma katar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: