Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köy kahvaltısında olması gerekenler şunlardır:
- Ev yapımı köy ekmeği 12.
- Taze tereyağı 12.
- Bal 12.
- Köy peyniri 12.
- Yöresel reçeller (çilek, kayısı, vişne, patlıcan vb.) 12.
- Zeytin ve zeytinyağı 12.
- Doğal yumurta 12.
- Acuka (domates ve biber salçasına karıştırılan sarımsak, ceviz ve baharatlar) 1.
- Otlar (maydanoz, dereotu, roka, su teresi, radika) 1.
- Menemen 13.
Türkiye'nin farklı bölgelerine göre köy kahvaltısı anlayışı değişiklik gösterebilir 2. Örneğin, Ege Bölgesi'nde yeşil zeytinler, zeytinyağı, otlu gözlemeler ve boyoz; Karadeniz Bölgesi'nde mıhlama, mısır ekmeği, tereyağı ve bal; Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise otlu peynir, murtuğa, kavurmalı yumurta ve taze kaymak gibi ürünler öne çıkar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: