Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kötü kahveyi düzeltmek için aşağıdaki yöntemler denenebilir:
- Süt veya şeker eklemek: Süt ve şeker, bitter tatları dengeleyebilir 25.
- Daha sıcak su kullanmak: Su sıcaklığının artırılması, kahve öğütmelerindeki doğal asitlerin salınmasını sağlayabilir 5.
- Daha koyu kavrulmuş kahve tercih etmek: Hafif kavrulmuş kahveler, kahvenin doğal asit içeriğini korur 5.
- Filtre kahve makinesi kullanmak: Musluk suyu, kahvenin tadını etkileyebilir; filtrelenmiş su kullanmak daha iyi bir sonuç verebilir 5.
- Kahve çekirdeklerini daha kalın öğütmek: Bıçaklı öğütücü yerine çapak öğütücü kullanmak, öğütme boyutu üzerinde daha fazla kontrol sağlar 5.
Ayrıca, kahvenin bozulup bozulmadığını anlamak için görünüş, koku ve tat gibi duyusal özelliklere dikkat edilebilir 3. Bozulmuş kahve, küflü bir görünüme sahip olabilir, kötü veya bayat bir koku yayabilir ve keskin, acı veya metalik bir tat bırakabilir 3.
Eğer kahve kötü bir şekilde demlendiyse, baristaya durumu bildirmek ve düzeltilmesini istemek de bir seçenek olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: