Buradasın
Körili soslu patates kızartması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Körili soslu patates kızartması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Yarım kg patates 1
- 1 çorba kaşığı köri 1
- 1 diş sarımsak 1
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1
- 2 çorba kaşığı yoğurt 1
- 4-5 dal fesleğen 1
Yapılışı:
- Patatesleri yarı yarıya haşlayın, kabuklarını soyup dörde bölün ve fırın tepsisine dizin 1.
- Köri, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını karıştırın, patateslerin üzerine gezdirin ve yarım saat bekletin 1.
- Arada bir karıştırarak patateslerin sosu iyice emmesini sağlayın, ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin 1.
- Fesleğeni incecik kıyıp yoğurtla karıştırın 1.
- Servis tabağına kıyılmış marulları yayın, fırından çıkardığınız patatesleri marulların üzerine dizin ve fesleğen sosunu gezdirip servis yapın 1.
Alternatif olarak, körili ve kuru etli patates kızartması tarifi de şu şekildedir:
Malzemeler:
- 8 adet taze patates 2
- 6 dilim kuru et 2
- 1 avuç kaju 2
- 1 avuç badem 2
- 1 avuç ceviz 2
- 3 yemek kaşığı köri 2
- 3 yemek kaşığı soya sosu 2
- Yarım çay kaşığı tuz 2
Yapılışı:
- Patatesleri yıkayın, ortadan ikiye bölün, bir kaseye koyup hafifçe tuzlayın ve kaseyi streç filmle sararak mikrodalgada 10 dakika pişirin 2.
- Mikrodalgadan çıkan patatesleri hafifçe yağlayın ve 200 derecelik sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 2.
- Ceviz, kaju fıstığı, badem ve kuru etleri kıyın 2.
- Patatesler pişince derin bir tavada az miktar yağ ile kıyılmış yemişler ve kuru etleri kavurun 2.
- Kavrulan karışıma patatesler, köri ve soya sosunu ekleyip kısa bir süre daha soteleyip servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: