Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kore usulü Pekin ördeği yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Pekin ördeği yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 adet ördek 12;
- 3 diş sarımsak 1;
- 2 yemek kaşığı bal 1;
- 5 yemek kaşığı soya sosu 1;
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 1;
- 1 çay kaşığı zencefil (ezilmiş) 1;
- yarım portakal suyu 12;
- 1 portakal 1;
- 1/4 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1;
- 1/4 çay kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Ördeği yarım saat kaynar suda haşlayın 1.
- Sos için; soya sosu, tereyağı, portakal suyu, portakal kabuğu, tuz, zencefil, bal, sarımsak, toz kırmızı biber ve karabiberi karıştırın 1.
- Sebzeleri bir fırın tepsisine alın, üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin 1. 190 derecede 25-30 dakika pişirin 1.
- Haşlanmış ördeği fırın tepsisine alın, üzerine sos sürün 1. Önce pişirme kağıdı, sonra alüminyum folyo ile 2-3 kat sararak 200 derecede, orta rafta 2,5 saat pişirin 1.
- Üzerini açıp, nar gibi kızarana kadar fırınlayın (yaklaşık yarım saat) 1.
Pekin ördeği, genellikle hoisin sos ve taze soğan ile servis edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: