Buradasın
Pekin ördek eti nasıl yumuşak pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pekin ördek etinin yumuşak pişirilmesi için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Marine İşlemi: Ördeği tuz ve çeşitli baharatlarla (karabiber, kekik, defne yaprağı gibi) marine edin ve buzdolabında birkaç saat veya tercihen bir gece bekletin 4.
- Pişirme Yöntemi: Ördeği düşük ısıda ve uzun sürede fırında pişirin 4. Ortalama 160-170 derece fırında 2,5-3 saat sürebilir 4.
- Ara Ara Yağlama: Pişirme esnasında ara ara ördeğin üzerini kendi yağı veya sosla yağlayın 4. Bu, etin kurumasını önler.
- Dinlendirme: Ördek piştikten sonra en az 10-15 dakika dinlendirin 4. Bu, etin suyunun dağılmasını engeller ve daha lezzetli bir sonuç verir.
Ayrıca, ördeğin derisinin çıtır olması için kurutma işlemine de dikkat edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: