Buradasın
Pekin ördek eti nasıl yumuşak pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pekin ördek etinin yumuşak pişirilmesi için bazı öneriler:
- Marine etme: Soya sosu, bal, sarımsak, zencefil, portakal kabuğu ve su gibi malzemelerle hazırlanan sos, ördeğin içine ve dışına sürülerek en az 2 saat, ideal olarak 4-6 saat buzdolabında marine edilebilir 14.
- Pişirme: Ördek, 200 derece önceden ısıtılmış fırında öncelikle 45 dakika yüksek ateşte pişirilir 4. Daha sonra fırın sıcaklığı 180 dereceye düşürülerek bir saat daha pişirilir 4. Ördeğin pişip pişmediğini kontrol etmek için çatal kullanılabilir; et lif lif dağılıyorsa pişmiş demektir 1.
- Sos kullanımı: Ördeğin üzerine, soya soslu, portakal sulu ve ballı karışım gibi özel soslar sürülebilir 3.
Pişirme süresi, ördeğin büyüklüğüne ve fırının özelliklerine göre değişiklik gösterebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: