Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pekin ördekli sos için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 2 diş sarımsak 13
- 2 tatlı kaşığı anason 14
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber 14
- 2 yemek kaşığı soya sosu 14
- 1,5 tatlı kaşığı şeker 14
- 3 yemek kaşığı bal 14
- 1 yemek kaşığı sirke 4
- Tuz 4
- Zencefil 4
- Karanfil 4
- Defne yaprağı 4
- Hoisin sos 4
Yapılışı:
- Ördeği iyice yıkayıp temizleyin ve kağıt havlu ile kurulayın 1.
- Bir tencereye sarımsak ve zencefili rendeleyin 1.
- Hoisin sos, anason, tane karabiber, defne yaprağı, şeker, soya sosu ve küp küp doğranmış soğanı ördeğin içine masaj yaparak yedirin 1.
- Ördeği alt ve üst kısmından hava almayacak şekilde bir şiş yardımı ile dikin 1.
- Bir tencereye su, bal, şeker, anason ve karanfili alıp kaynatın 1.
- Kaynayan suyu ördeğin derilerinin şişmesi için her yerine temas edecek şekilde üzerine dökerek 5 dakika banyo yaptırın 1.
- Ördeği ister ocakta ister açık havada 2 saat kurutun 1.
- 170 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıp dışı çıtır çıtır olana kadar pişirin 1.
- Fırından alıp 20-25 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: