Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konya etli ekmeğinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Eşsiz lezzet: İnce açılmış hamurun üzerine bolca kıyma, soğan, domates ve biber gibi sebzelerden oluşan harcın konulması ve taş fırında pişirilmesiyle hazırlanan etli ekmek, çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içi ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakır 14.
- Taze ve kaliteli malzemeler: Etli ekmek yapımında taze ve kaliteli malzemeler kullanılır 1.
- Özel hamur açma tekniği: Hamurun çekilerek uzatılması ve 90 cm uzunluğunda olması, etli ekmeğin belirgin özelliklerinden biridir 35.
- Selçuklu dönemi mutfağı: Konya'nın Selçuklu dönemine dayanan mutfak geleneği, etli ekmeğin de kökenlerini oluşturur 4.
- Konya ile özdeşleşme: Zamanla, etli ekmek Konya'nın simgesel yemeği haline gelmiş ve şehirle özdeşleşmiş bir tat olmuştur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: