Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kömeç ekmeğinin bazı özellikleri:
- Kökeni: Kömeç ekmeği, Karadeniz Bölgesi'ne özgü bir ekmek türüdür 14. Tokat, Bartın, Zonguldak, Gümüşhane ve Trabzon gibi birçok kent bu ekmeği sahiplenmektedir 4.
- Malzemeleri: Genellikle buğday unu, ılık su, kuru maya, tuz ve şeker ile yapılır 4. Bazı yörelerde süt ve tereyağı eklenerek daha gevrek bir hamur elde edilebilir 4.
- Yapılışı: Hamur, mayalanmaya bırakılır, ardından bezelere ayrılıp açılır, üzerine sıvı yağ ve ceviz serpilir, rulo şeklinde sarılarak tepsiye yerleştirilir 1. Üzerine yumurta sarısı, çörek otu ve susam serpildikten sonra 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir 1.
- Tüketimi: Kömeç ekmeği, genellikle kahvaltılarda tüketilir, ancak günün her saatinde sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık olarak da tercih edilebilir 4. Üzerine ev salçası, reçel veya tereyağı sürülerek de yenebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: