Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bartın usulü cevizli kömeç ekmeği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Yarım paket unu, suyu ve tuzu karıştırıp üzerine un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun 2.
- Çıkan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın 2.
- İlk bezeyi alıp incecik açın 2.
- Arasına ayçiçek yağı sürüp iri çekilmiş ceviz serpin 2.
- Bütün bezeleri aynı şekilde incecik açıp, yağ sürüp ceviz döküp üst üste dizin 2.
- En son bezeyi açıp yağlayıp cevizi sürdükten sonra çok sıkmadan çok da gevşek bırakmadan sonuna kadar rulo yapın 2.
- Ay şeklinde kıvırıp 200 derece fırında fansız (turbosuz) seçenekte pişirin 2.
Ayrıca, genel kömeç ekmeği yapımı için aşağıdaki adımlar da izlenebilir:
- Derin bir kaba un, yağ, sütü, su ve az suda eritilmiş mayayı koyup yoğurun 1.
- Elde ettiğiniz hamuru yaklaşık 45 dakika üstünü bir bez ile örterek dinlendirin 1.
- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp açın 1.
- Açtığınız hamurları önce yağlayıp üzerine ince kıyılmış ceviz serpin 1.
- Rulo şeklinde sarıp yuvarlak yağlanmış tepsiye içten dışa doğru dönecek şekilde yerleştirin 1.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirip 160 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Dilimleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: