• Buradasın

    Bartın kömeç ekmeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bartın usulü cevizli kömeç ekmeği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • Yarım kg un 2
    • 2 su bardağı su 2
    • Tuz 2
    • İri dövülmüş ceviz 2
    • Ayçiçek yağı 2
    Yapılışı:
    1. Yarım paket unu, suyu ve tuzu karıştırıp üzerine un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun 2.
    2. Çıkan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın 2.
    3. İlk bezeyi alıp incecik açın 2.
    4. Arasına ayçiçek yağı sürüp iri çekilmiş ceviz serpin 2.
    5. Bütün bezeleri aynı şekilde incecik açıp, yağ sürüp ceviz döküp üst üste dizin 2.
    6. En son bezeyi açıp yağlayıp cevizi sürdükten sonra çok sıkmadan çok da gevşek bırakmadan sonuna kadar rulo yapın 2.
    7. Ay şeklinde kıvırıp 200 derece fırında fansız (turbosuz) seçenekte pişirin 2.
    Ayrıca, genel kömeç ekmeği yapımı için aşağıdaki adımlar da izlenebilir:
    1. Derin bir kaba un, yağ, sütü, su ve az suda eritilmiş mayayı koyup yoğurun 1.
    2. Elde ettiğiniz hamuru yaklaşık 45 dakika üstünü bir bez ile örterek dinlendirin 1.
    3. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp açın 1.
    4. Açtığınız hamurları önce yağlayıp üzerine ince kıyılmış ceviz serpin 1.
    5. Rulo şeklinde sarıp yuvarlak yağlanmış tepsiye içten dışa doğru dönecek şekilde yerleştirin 1.
    6. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirip 160 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin 1.
    7. Dilimleyerek servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bartın'ın en meşhur ekmeği nedir?

    Çöven Ekmeği, Bartın'ın en meşhur ekmeklerinden biridir.

    Kömeç ekmeğinin özelliği nedir?

    Kömeç ekmeği, iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Çiçek Durumu: Papatya ve ay çiçeğinde olduğu gibi, sapın yassılaşmış ve genişlemiş ucu üzerinde çiçeklerin yan yana toplanması biçimindeki çiçek durumu. 2. Ekmek Türü: Karadeniz bölgesinde yaygın olan, küle gömülerek pişirilen mayasız ekmek veya çörek.