Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bartın usulü kömeç ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Un, su ve tuzu karıştırıp üzerine un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun 2.
- Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın (6-7 beze olur) 2.
- İlk bezeyi alıp incecik açın 2.
- Açtığınız bezenin üzerine ayçiçek yağı sürün ve iri çekilmiş ceviz serpin 2.
- Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayıp yağlayıp ceviz serperek üst üste dizin 2.
- En son bezeyi açıp yağlayıp cevizi sürdükten sonra çok sıkmadan rulo yapın 2.
- Ay şeklinde kıvırıp 200 derece fırında fansız (turbosuz) seçenekte pişirin 2.
Bartın usulü kömeç ekmeğinin detaylı tarifine nefisyemektarifleri.com sitesinden de ulaşılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: