Nefis Yemek Tarifleri'ne göre ıslak kek yapmak için gerekli malzemeler: 3 yumurta; 1,5 su bardağı şeker; 1,5 su bardağı süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 paket kakao (25 g); 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 2 su bardağı un (elenmiş). Üst sosunu hazırlamak için: 1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız); 1,5 su bardağı süt. Yapılışı: 1. Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır. 2. Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. 3. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. 4. Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir. 5. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenir. 6. Üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür. 7. Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir. 8. Kekin sosu güzelce çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek dilimlenerek servis edilebilir. Islak kekin sosu ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamalıdır. Tarifin detaylı yapılışını Nefis Yemek Tarifleri'nin YouTube kanalından veya TikTok'taki paylaşımlardan da izleyebilirsiniz.