Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
El açması kol böreği hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Un, su ve tuzu karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun 1.
- Hamuru 6 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın 1.
- Tezgaha tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürüp, açtığınız bezeyi üzerine koyun 1.
- Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp her katına bol tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün 1.
- En son konulan bezeyi de yağlayıp 10 dakika bekleyin 1.
Hamurun iyi yoğrulup dinlendirilmesi, ince açmayı kolaylaştıracaktır 2. Ayrıca, hamurun elastik bir yapıya kavuşması için yoğurma süresi en az 8-10 dakika olmalıdır 2.
Kol böreği hamurunun toplam ağırlığının üçte biri kadar yağ kullanılması önerilir 5. Örneğin, 790 gram hamur için 263 gram yağ kullanılabilir 5. Hamur ile yağın aynı yumuşaklıkta olması ve yağın da yoğurulması, hamurun daha rahat açılmasını sağlar 5.
Daha detaylı tarif ve püf noktaları için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: