Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kol böreği hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 5 su bardağı un 13
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 su bardağı su 1
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 yemek kaşığı sirke 1
Yapılışı:
- Bir yoğurma kabına unu ve tuzu ekleyin 1. Ortasını havuz gibi açıp su, sıvı yağ ve sirkeyi ekleyerek yoğurmaya başlayın 1.
- Hamur ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurun 1. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin 1.
- Hamuru 4 eşit bezeye ayırın 1. Her bezeyi unlanmış tezgâhta oklava veya merdane ile açabildiğiniz kadar ince açın 1.
- Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürün 1.
- Hazırladığınız iç harcı serpiştirin ve rulo şeklinde sarın 1.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında böreğin üzeri kızarana kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: