Buradasın
Köfteci Yusuf'un köfteli patatesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köfteci Yusuf'un köfteli patates tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 300 gram orta yağlı dana kıyma 2
- 1 adet kuru soğan 2
- Çeyrek demet maydanoz 2
- Yarım çay kaşığı tuz 2
- 1 çay kaşığı kimyon 2
- Yarım çay kaşığı karabiber 2
- 1 adet yumurta 2
- 6 adet patates 2
- 1,5 çay kaşığı tuz 2
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri 2
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 2
- 2 adet yumurta 2
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için) 2
Yapılışı:
- Köfte Hazırlığı: Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, kimyonu, karabiberi ve yumurtayı bir kapta yoğurun 2. Köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve kızgın yağda tavada kızartın 2.
- Patates Harcı: Haşlanmış patatesleri geniş bir kasede ezin, üzerine tuz, rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış nohut ve yumurta ekleyip karıştırın 2.
- Şekillendirme: Ellerinizi ıslatarak patatesli harçtan portakal büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yassılaştırın ve kızaran köfteyi ortasına koyup top şeklini verin 2.
- Pişirme: Hazırladığınız patates toplarını pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın ve üzerlerine kaşar peyniri ekleyin 2. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin 2.
- Sos Hazırlığı: Bir tavada tereyağını eritip salça ile birlikte kavurun, üzerine su ve tuz ilave edin 2. Sos kaynadıktan sonra ocaktan alın 2.
- Servis: Kaşarları nar gibi erimiş olan patatesli bomba köfteleri fırından alın, üzerine sos gezdirip sıcak sıcak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: