Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kofik dolması, Türk mutfağına ait, kurutulmuş dolmalık biber ve patlıcan kullanılarak yapılan bir yemektir 12.
Malzemeler:
- 25 adet kofik (kurutulmuş dolmalık biber ve patlıcan) 12
- 750 gram pirinç 12
- 5 adet kuru soğan 12
- 2 su bardağı zeytinyağı 12
- Yeterince tuz, karabiber, kırmızıbiber 12
Hazırlanışı:
- Kofikleri sıcak suda haşlayıp yumuşayıncaya kadar bekletin, suyunu süzün 1.
- Soğanları ince ince kıyıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun 12.
- Yıkanmış pirinci, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip bir süre daha kavurun 1.
- Pirinç ölçüsüne eş değerde su ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Hazırladığınız iç harcı haşlanmış kofiklerin içerisine doldurun 12.
- Dolmaları bir tencereye yerleştirin ve üzerine bir ölçü su ekleyin 1.
- Kısık ateşte dolmalar yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
Servis önerisi: Yanında yoğurt veya cacık ile servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: