Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kofik dolmasının bazı malzemeleri:
- kuru biber ve patlıcan 125;
- pirinç 125;
- haşlanmış nohut 125;
- dana kıyma 125;
- domates ve biber salçası 125;
- soğan, sarımsak, baharatlar (kekik, sumak, pul biber, kuru nane) 125.
Kofik dolmasının bazı yörelerde farklı versiyonları:
Kofik dolmasının bazı pişirme aşamaları:
- İç harcı hazırlama: Soğan, sıvı yağ, salça, pirinç, nohut, kıyma ve baharatlar kavrularak iç harcı hazırlanır 235.
- Sebzelerin hazırlanması: Kuru sebzeler kaynar suda 5 dakika bekletilir 125.
- Dolmaların doldurulması: Hazırlanan iç harç, sebzelerin içine doldurulur 235.
- Pişirme: Üzerine sos (salça, su, nar ekşisi) eklenerek orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir 235.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: