Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızartmanın püf noktaları şunlardır:
- Tencerenin Kuru Olması: Kızartma yaparken tencere veya tavanın kuru olması, yağın sıçramasını önler 1.
- Yağın Sıcaklığı: Yağın 180 dereceye kadar ısınması, sebzelerin yağ yutmadan kızarmasını sağlar 1. Bunun için bir mutfak termometresi kullanmak faydalıdır.
- Derin Tencere Kullanımı: Derin tencere veya tava kullanmak, yağın daha az sıçramasına yardımcı olur 1.
- Malzemelerin Kurutulması: Kızartılacak gıdaların ıslak olmaması gerekir 2. Patlıcan gibi sebzeleri alacalı soyup soğuk tuzlu suda bekletmek ve fazla suyunu almak da önerilir 4.
- Yağ Miktarı: Gıdayı tamamen örtecek kadar yağ kullanmak, hem yağ çekmeden kızartma yapmayı hem de sıçramayı engeller 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: