Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızartma köfte yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 gr kuzu kıyma 2;
- 1 adet domates 2;
- 250 gr sığır kıyma 2;
- 1 adet yeşil soğan, rendelenmiş 2;
- 3 su bardağı zeytinyağı 2;
- 2 adet dolmalık yeşil biber, rendelenmiş 2;
- 2 dilim bayat ekmek içi 2;
- 1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi 2;
- 1 adet havuç, rendelenmiş 2;
- 150 gr galeta unu 2;
- 1 adet kabak, rendelenmiş 2;
- tuz, biber 2;
- 1 demet maydanoz 2;
- 2 adet yumurta 2.
Yapılışı:
- Kıyma, yumurtalar, rendelenmiş havuç, kabak, soğan, biber, bayat ekmek içi, kabuğu ve çekirdekleri çıkartılıp küp küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi karıştırın 2.
- Bu karışıma kaşar ilave edip iyice yoğurun 2.
- Kıymayı yuvarlak toplar haline getirin, galeta ununda yuvarlayıp, bir tencere içinde kızgın yağda kızartın 2.
Ayrıca, fırında kızartma köfte tarifi de mevcuttur:
- Derin bir kaseye kıymayı ilave edin 1.
- Soğanları ekleyin 1.
- Yumurtayı ekleyin 1.
- Galeta ununu da ilave edin 1.
- Kimyonu, kırmızı biberi, karabiberi ve tuzu ekleyin 1.
- Yaklaşık 6-7 dakika yoğurduktan sonra 15 dakika buzdolabında dinlendirin 1.
- Dinlenen köfteleri şekillendirin 1.
- Fırın kabınıza yağlı kağıt ekleyin ya da yağlayın 1.
- 190 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırının orta rafına köfteleri yerleştirin 1.
- Üzerine yağdan gezdirin 1.
- Kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: